Min julklapp!


Äpplet fick jag av lillmatte, resten av sakerna är hemma hos mina mattar i stallet dom bor i.
Här får ni en söt bild på mig också!

God Jul!!

Imorgon är det julafton, men då har inte jag tid att skriva för då ska jag och Cassan leka i hagen och ge varandra julkramar.

Idag fick jag min julklapp av lillmatte, ett jättestort fint äpple som hon slagit in med vitt band. Vi öppnade det ihop och sedan fick jag det i min middag, det var jättegott!

Jag och min matte har börjat träna på "travökningar". Jag förstår ganska bra tror jag, man ska sprattla jättemycket med benen, och just nu går det lite fort ibland men när jag blir duktig ska det bara se ut som att jag tar i och springer stort och fort men det ska gå ungefär lika fort som innan. Hmmm, är det inte roligare om det går fort också? Det tycker jag! Lillmatte har iallafall tagit kort på när vi tränar på det, matte och jag. Och min julklapp kommer även finnas med på en bild!
Fnyyyys på er!

Här är jag när jag hjälper matte med avklädning och diskuterar vad vi ska träna på. Jag älskar min matte!

Trycker ni på korten nedanför så blir dom större, supercoolt!
   
På det tredje av dom små korten så ser ni när jag springer i vanlig trav, och dom andra när vi tränar på att ta lååånga steg. Jag tycker jag är duktig på det här faktiskt, det är mycket lättare än att bryta sig ut ur täcken iallafall!


Viktigt! Missat på önskelistan!

Jag önskar mig främst av allt smaksatta vintertäcken, visst är dom goda som dom är men det skulle ju inte skada med tex. äppelsmak!!

Min önskelista.

Lillmatte har berättat för mig om något som heter "Julafton".
Tydligen så får man fina saker då och äter god mat och kramas, ibland kommer det en gubbe med röda kläder och äter gröt också, många barn får presenter av honom.. Vilken snäll gubbe!
Iallafall så tycker hon jag ska göra en önskelista, för då kanske min matte ser den och visar den röda gubben vad jag vill ha! Jag är ju faktiskt inte så gammal, man är barn när man är 6 år har jag för mig...


1.
"Melass"

Det är visst som saft för hästar har jag hört, man blandar det med vatten så blir det jättegott!

2.
Att min kompis Casares är frisk så vi får leka ihop jättemycket, vi lovar att vara snälla!

3.
Leksak!

Den här fina leksaken hittade lillmatte på en sida från Australien (det är typ jättelångt borta!!), den skulle nog jag och Cassan kunna bita i samtidigt. Vi delar ju så snällt på saker, förstår inte varför man ska bråka om leksakerna när man kan ha roligt ihop!

4.
Shampo!

Det här är nog egentligen något som jag önskar åt mattarna, eftersom jag tycker det är så himla mysigt att ligga och bada i lerpölar eller att klia hela kroppen i en härlig damm-hög. Just det här shampot finns tillochmed för hästar med min färg, så jag blir extra orange!

5.
Jättemycket mat! Gärna med något mumsigt att dricka till... :)



Hej och förlåt mig!

Jag har lite förklarande att göra säger lillmatte, eftersom jag inte skrivit på så länge, hon tycker alla ska få veta vad som hänt stackars mig...


Det är såhär, att jag har haft jättejätteont i min mage, kolik kallas det visst. En dag när jag hade varit hos tandläkarn (vilket ni ska få se kort på sen, jag hade en jättesöt mössa på mig! Önskar jag hade en sån hemma med!) så stod lillmatte och pysslade med mig hemma i stallet på kvällen, helt plötsligt fick jag superont i magen, jag behövde gå på toa men det gick inte. Jag hade så ont så jag skakade, lillmatte blev jätterädd och hämtade matte! Dom förstod inte vad som var fel, jag skakade jätte jätte mycket i hela kroppen men dom förstod inte... Jag krafsade lite med foten, och försökte förklara, det fungerade. Vips så ringde matte veterinären och lillmatte stortjöt medans vi väntade på att jag skulle få hjälp. Veterinären var jättesnäll, fast han stoppade in armen i min rumpa... Det var jättekonstigt, men min mage kändes mycket bättre sen när han gjort det och jag fick lite medicin. Jag var duktig, snäll och "svarade bra på behandligen" sa han. Jag hade tydligen fått "gaskolik".
En vecka gick och jag gjorde mina toalettbesök som vanligt, matte började ge mig supermumsigt vatten i en hink, jag tror det är för att jag ska dricka ordentligt så min mage inte gör ont igen.

Men det gick sådär, för precis en vecka senare fick jag ännu mer ont i magen! Usch... Jag försökte lägga mig ner när matte och lillmatte promenerade mig, men det fick jag inte! Fyyy vad dom var taskiga då, jag hade ju så ont... Hade jag bara fått ligga ner hade jag säkert mått jättebra trodde jag, fast det var visst inte bra alls att göra det. Det gick snabbare för dom att förstå vad som var fel den gången, för jag krafsade massa på en gång, jag tror dom förstår vad jag menar då. Tur det, för dom skulle bara veta hur ont jag har!

Iallafall så kunde jag inte alls bajsa, det var hemskt! Veterinären gjorde en såndär rump-undersökning igen och hittade lite bajs som han tog prover på. Sen fick jag stå med en påse "dropp" resten av kvällen, det var lite läskigt först när dom satte upp påsen men det var ganska mysigt för mina mattar satt och umgicks med mig ända tills mitt i natten sen!


När alla (4!!) påsarna var slut, så fick jag vara lös i ridhuset, det var lite jobbigt för jag var ganska trött, jag orkade inte busa så mycket, men jag tycker om att följa efter min matte och vara med henne, hon är bäst!


Matte tror nu att jag kanske är lite känslig i magen, så jag får jättegod mat som är aldeles mjuk och go! Det är visst massa nyttiga saker i den som ska göra så att jag kommer bajsa jättemycket! (Jag trodde inte matte ville att jag bajsade mycket för då måste ju hon mocka, men ibland är saker inte som man tror)

Det var jättemånga i stallet som var oroliga för mig när jag var sjuk, men lillmatte var nog mest ledsen av alla, iallafall på utsidan...

Nu ska jag försöka hålla mig frisk hade jag tänkt, så mina mattar är glada!
Snorrrrrrk på er!

RSS 2.0